Over Verwarmen zonder cv-ketel

Elk klimaat onder controle!!

Verwarmen zonder cv-ketel is ontstaan door mijn persoonlijke afkeer van die hoge energierekening die ik elke maand maar weer kreeg! Om simpel je 2 onder 1 kap woonhuis te verwarmen ben je gemiddeld al ruim € 1.300 euro per jaar aan gas kwijt. Ik ben dus zelf naar alternatieven gaan zoeken waarbij het comfort hoger is en de verbruikskosten lager. Gezien de huidige energie ontwikkelingen in Nederland (zie subsidies) waar men de rem op het hoge gasverbruik gooit (door dit nog duurder te maken) en duurzame alternatieven wil gaan benutten (door deze goedkoper te maken), denk ik dat ik met Koelbest het antwoord heb op de energievraag van morgen en de klimaatbeheersing van overmorgen!

Koelbest is een dynamische organisatie die zich gespecialiseerd heeft in de ontwikkeling en toepassingen van duurzame energieoplossingen die voorzien in klimaatbeheersing.

Wanneer je elk klimaat in huis wil controleren moet je kennis hebben van zowel verwarmingsmethodieken als koelmethodieken. Koelbest heeft op beide vlakken veel kennis en ervaring opgedaan in haar 6- jarige bestaan in de klimaatbranche.

Koelbest ontzorgt klanten van A tot Z ..dus van advies tot aanschaf en van installatie tot oplevering.

 • Advisering welke type warmtepomp of airco inverter het hoogste rendement oplevert.
 • Opstellen Warmteverlies of afgifte berekeningen, klant- en locatiespecifiek.
 • Advies en installatie vloerverwarming of alternatieve LaagTemp afgiftesystemen.
 • Capaciteitberekeningen warmtepomp en airco inverters.
 • Zonnepanelen advies en installatie.
 • Installatie en in gebruikstelling warmtepompprojecten.

De ontwikkeling van deze technologieën is ontstaan door de groeiende vraag naar duurzame energie en het steeds schaarser/duurder worden van fossiele brandstoffen in de huidige wereldeconomie. Koelbest streeft ernaar om energieconcepten zo samen te stellen dat ze ons in staat stellen om niet meer afhankelijk te zijn van de bestaande traditionele methoden om ons zelf te voorzien in onze energiebehoeften zoals warm water, verwarming en koeling woon/werkomgeving. Dit zonder een negatieve invloed uit te oefenen op onze wereldwijde klimaatbeheersing.

Door de ontwikkelingen op de voet te volgen, zelf te importeren en samen te stellen heeft Koelbest voor elke klant een mogelijkheid om zijn energievoorziening en klimaatbeheersing te optimaliseren en te verduurzamen. Het maatwerk ontstaat door naar de behoefte van de klant te luisteren en in te vullen aan de hand van de mogelijkheden die de markt biedt.

Verwarmen zonder cv-ketel opereert onder de onderstaande kernwaarden in de markt:

 • Dynamisch en flexibel
 • Kwalitatief hoogstaand
 • Realistisch
 • Vernieuwend
 • Als partner in plaats van leverancier

Met als doel om betaalbare energiebesparende oplossingen beschikbaar en bereikbaar te maken voor iedereen.

Uiteraard staan kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel, vandaar dat wij alleen oplossingen en producten leveren die aan de hoogste standaarden voldoen.